A Magas-Tátra szépségei

Széchenyi 2020

A Magas-Tátra szépségei

Hamarosan...

fotos

Körülbelül 10:00-kor érkezünk meg a világörökség részét képező jégbarlanghoz Dobsina településre. A Dobsinai jégbarlang amellett, hogy hatalmas, elképesztően szép és érdekes, mert iszonyatos mennyiségű jég van benne. Jégfüggöny, jégalagút, jégoszlopok és jégpálya! Bizony ilyen nem sok helyen van, még jégbarlangokban sem. Pedig voltam már egy párban. Ki a jégbarlangot szereti, Dobsinára kell annak menni. De annak is, aki kíváncsi egy lélegzetelállító, különleges barlangra.

Miután befejeztük a barlangászást indulunk tovább a szintén a Tátrában talàlható Csorba-tóhoz. A Strbské Pleso, ahogy a szlovákok hívják valójában több annál, mint egy kis tavacska a Tátrában. Népszerűségét az is okozza, hogy a Tátra második legnagyobb tengerszeme, ami különlegesen tiszta vízzel rendelkezik és már évszázadok óta járnak ide a turisták. A tóhoz tartozik Csorba község is, amire manapság már Csorbatóként is hivatkoznak. A tó körüli út 2 km hosszú, ami alatt mesebeli látványban lehet részed. A tó tiszta vízében tükröződnek a 2000 méter havas csúcsok, miközben a másik oldalon egy szlovák kisváros bájos képe tárul eléd

A Csorba-tó után irány Ótátrafüredre. Itt teszünk egy könnyű túrát az 1285 méter magas Tarajkára. Aki nem szeretne sétálni, de mégis gyönyörködne fentről a tájba az igénybe veheti a felvonót is, amely 13 euróért oda-vissza utaztatja a jelentkezőt. A Tarajkán több könnyebb túraútvonal és étterem is várja az utazót. A túraútvonalak kiemelkedően jól vannak jelezve és kitáblázva. Eltévedni szinte lehetetlen.

A programunk végeztével kb 18:00-kor indulunk haza.


A túra jellege:
Könnyen teljesíthető túra. Az út a Tarajkára enyhén, de folyamatosan emelkedik. A séta hossza kb 60 perc.

 

Az ár tartalmazza

Buszos utazás költségét

Csoportkísérőt mindkét utazásnál

Az ár nem tartalmazza

Belépő a Dobsinai jégbarlangba: 12 Eur/Fő

Felvonó a Tarajkán: 13 Eur/Fő

Hasznos tudnivalók

Felszállási lehetőségek és időpontok mindkét időpontban (Június 10., Június 24.)

Nyíregyháza, Debreceni út, OMV kút: 03:30

Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló (Sports Direct): 04:30

Hajdúböszörmény, Mol kút: 04:50

Polgár Outlet, benzinkút: 05:20

Miskolc, Auchan, József Attila u.: 06:00

 

Általános utazási és fizetési tudnivalók:


Jelentkezés után megerősítő emailt vagy képernyőüzenetet küldünk. Amennyiben nem találja az elsődleges levelei között kérjük, hogy nézze meg a promóciókban vagy a spam mappában.

Az utazás árát az elküldött jelentkezés után 3 munkanapon belül kérjük átutalni vagy készpénzzel befizetni bármelyik OTP fiókban.

FONTOS! A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni az utazás dátumát és nevét. Amennyiben a befizető nem egyezik meg a regisztrált utasok egyikével, akkor az utasok nevét is fel kell tüntetni a közlemény rovatban!

Számlát a befizetésről elektronikus formában küldünk a jelentkezéskor megadott e-mail címre, a befizetést követően 4 munkanappal.

A számla voucherként is szolgál, de bemutatása nem kötelező. Amennyiben az összeg a megadott határidőig nem kerül megfizetésre, a jelentkezést automatikusan töröljük.

Az utazási szerződést és a biztosítás Általános szerződési feltételeit megtalálja a villamtura.hu oldalon a hasznos tudnivalók menüben.

A regisztráció nem jelenti az utazáson való részvétel biztosítását. Az csak a befizetéssel válik véglegessé.

A jelentkezés elküldésével kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az utazás feltételeit.

Amennyiben biztosítást is kötött a biztosítás összegét (mely az utazás teljes időtartamára vonatkozik) a viteldíjjal egyidejűleg kérjük elutalni. A biztosítási kötvényt és a biztosításról szóló bizonylatot minden biztosított részére a befizetés után 5 munkanappal emailben küldjük el.

 

Információ az autóbuszainkról

Mindegyik autóbuszunk felsőkategóriás luxus autóbusz, a típusokat tekinteve MAN, Neoplan, Scania. Minden ezen a desztináción közlekedtetett gépjármű életkora 2-4 év. Az autóbuszaink nem emeletesek. Minden járművön büfé áll a vendégeink rendelkezésére (kávé, ásványvíz, üdítő, sör), amely térítés ellenében vehető igénybe.

Időpontok/Árak/Jelentkezés

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot
Időpont Nap/éj Utazás Szoba Ellátás Utazás ára Jelentkezés

Hamarosan...


Segíthetünk?

Valami kérdés?

Keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken:


+36 (70) 242 4822

villamturakft@gmail.com


Önnek ajánljuk

Szilveszter Erdélyben (Hotel Küküllő-Székelyudvarhely)

2023.12.29. 4 nap 129 900 Ft/fő


Megnézem

Szilveszter Erdélyben (Erdészlak Panzió-Farkaslaka)

2023.12.29. 4 nap 99 000 Ft/fő


Megnézem

Szilveszter Monacoban

2023.12.29. 4 nap 77 990 Ft/fő


Megnézem

Egy nap két ország- adventi díszben

2023.12.02. 1 nap 16 990 Ft/fő


Megnézem