Látogatás a Medve barlangba és a Pádis-fennsíkra

Széchenyi 2020

Látogatás a Medve barlangba és a Pádis-fennsíkra

Következő időpont:
2023-06-17
13 990 HUF/fő
fotos

Erdély legszebb és leglátványosabb cseppkőbarlangjánál kezdjük a napunkat. A Bihar-hegység lábánál fekvő kiskohi Medve-barlang, mely méltán népszerű fantasztikus cseppkőalakzataival, barlangi medve csontvázaival, néprajzi kiállításával és könnyű megközelíthetőségével.


A kiskohi barlang nevét a 15 000 évvel ezelőtt itt élt barlangi medvefaj után kapta. Kialakulása nagyjából 200 millió évvel ezelőttre tehető. Története szerint a barlang száját leomló sziklatörmelék zárta el, a száznál is több bent rekedt medve egymást falta fel éhségében. Egy kiskohi márványkitermelő bányász fedezte fel robbantás során a nyílást, mely az évezredes események színhelyére vezette 1975 szeptemberében.

Hossza kb. 1500 méter, ebből mintegy 800 m kiépített és látogatható. A hőmérséklet a barlangban állandó 10 C fok. A három folyosó és négy teremre tagolt felső szinten barlangászati múzeum (Emil Racovita neves barlangkutató emlékét idézve), néprajzi gyűjtemény és a Csontok termében a csontmaradványok tekinthetőek meg egy 45 perces vezetés keretében. Már 10 000 éve kihalt barlangi medvék csontvázai láthatóak utunk során, köztük teljesen épen maradt is akad, ilyenből a világon eddig csak négyet találtak.

A művészi világítással ellátott lépcsőkön és hidakon sétálva páratlan szépségű cseppkőképződményekben gyönyörködhetünk, melyeknek érdekes színvilágát a föld réz és vastartalma adja. A cseppkövek mintegy 55 000 évesek, de napjainkban is folytatódik a képződés. Az álló- és függőcseppkövek közül jellegzetes a Gyertyák járatában, a gyertyaszerű formáció, valamint egy barlangból kimászó medvére hasonlító cseppkőalakzat. A barlang látogatása után a Kárpát-medence ékessége következik.

Erdély turistaparadicsoma, amely minden szépséggel rendelkezik, amivel egy mészkőhegység csak rendelkezhet. A felszínen vad hegyi patakok, vízesések, víznyelők, szűk szurdokok, a mélyben hatalmas méretű barlangok találhatóak. Pádis nem nemzeti park, nem része a Világörökségnek, mégis olyan elragadó bájjal rendelkezik, amelyről nem is álmodhatunk. A nemrégiben kiépült aszfaltútnak köszönhetően Pádis immár bárki számára elérhetővé vált. A Pádison egy mindenki által teljesíthető 3-5 km-es sétát teszünk.

Miután visszatérünk a buszonkhoz lehűtott málnaszörp és -a mai diétát követve- zsiros kenyér lila hagymával vár bennünket.

A könnyű uzsonnánk befejeztével 17:00 óra magasságában indulunk vissza Debrecenbe.

Az ár tartalmazza

Buszos utazás költségét

Csoportkísérőt

Az ár nem tartalmazza

Belépő a Medve-barlangba: 35 RON

Hasznos tudnivalók

 

Felszállási helyek és időpontok: 2023.05.27. és 2023.06.17

Polgár, Outlet, benzinkút: 05:00

Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló: 06:00

Mikepércs, Rózsás csárda: 06:15

Sáránd, Vasút állomás: 06:25

Derecske, központi buszmegálló: 06:35

Berettyóújfalu, Tesco parkoló: 06:55

 

Általános utazási és fizetési tudnivalók: 


Jelentkezés után megerősítő emailt vagy képernyőüzenetet küldünk. Amennyiben nem találja az elsődleges levelei között kérjük, hogy nézze meg a promóciókban vagy a spam mappában.

Az utazás árát az elküldött jelentkezés után 3 munkanapon belül kérjük átutalni vagy készpénzzel befizetni bármelyik OTP fiókban.

FONTOS! A megjegyzés rovatba minden esetben fel kell tüntetni az utazás dátumát és nevét. Amennyiben a befizető nem egyezik meg a regisztrált utasok egyikével, akkor az utasok nevét is fel kell tüntetni a közlemény rovatban!

Számlát a befizetésről elektronikus formában küldünk a jelentkezéskor megadott e-mail címre, a befizetést követően 4 munkanappal.

A számla voucherként is szolgál, de bemutatása nem kötelező. Amennyiben az összeg a megadott határidőig nem kerül megfizetésre, a jelentkezést automatikusan töröljük.

Az utazási szerződést  és a biztosítás Álatalános szerződési feltételeit megtalálja a villamtura.hu oldalon a hasznos tudnivalók menüben.

A regisztráció nem jelenti az utazáson való részvétel biztosítását. Az csak a befizetéssel válik véglegessé.

A jelentekezés elküldésével kijelenti, hogy elolvasta és elfogadta az utazás feltételeit. 

Amennyiben biztosítást is kötött a biztosítás összegét (mely az utazás teljes időtartamára vonatkozik) a viteldíjjal egyidejűleg kérjük elutalni. A biztosítási kötvényt és a biztosításról szóló bizonylatot minden biztosított részére a befizetés után 5 munkanappal emailben küldjük el.

 

Információ az autóbuszainkról

Mindegyik autóbuszunk felsőkategóriás luxus autóbusz, a típusokat tekinteve MAN, Neoplan, Scania. Minden ezen a desztináción közlekedtetett gépjármű életkora 2-4 év. Az autóbuszaink nem emeletesek. Minden járművön büfé áll a vendégeink rendelkezésére (kávé, ásványvíz, üdítő, sör), amely térítés ellenében vehető igénybe.

Időpontok/Árak/Jelentkezés

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot
Időpont Nap/éj Utazás Szoba Ellátás Utazás ára Jelentkezés
2023.06.17 1/0 13 990 HUF/fő
Következő időpont:
2023-06-17
13 990 HUF/fő

Segíthetünk?

Valami kérdés?

Keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken:


+36 (70) 242 4822

villamturakft@gmail.com


Önnek ajánljuk

Mini nyaralás az olasz tengerparton

2023.07.25. 5 nap 71 990 Ft/fő


Megnézem

Schindler listája helyszínei és a Magas-Tátra

2023.10.21. 2 nap 40 000 Ft/fő


Megnézem

A magyar repülés története és a 400 éves szőlőtőke

2023.09.16. 1 nap 19 990 Ft/fő


Megnézem

Egy hétvége két ország (Ausztria és Csehország)

2023.10.21. 4 nap 64 990 Ft/fő


Megnézem